Скільки разів на день потрібно годувати лежачого хворого?

» Годувати лежачого хворого потрібно часто (6 раз) і потроху, але не годуйте через силу, а намагайтеся вибудити його апетит, пропонуючи страви, що йому подобаються. Їжа має бути теплою (близько 50°С), а остиглі слід підігрівати.

Зазвичай норма для лежачих пацієнтів становить 1 р. на кілограм маси тіла. Вона може бути вищою (наприклад, при утворенні пролежнів), але білка не можна їсти занадто багато, особливо, якщо пацієнт страждає від ниркових захворювань. Їжа для лежачих хворих має бути збалансована за білками, жирами та вуглеводами.

Для лежачих хворих рекомендується обмежити в раціоні кількість смаженої, жирної та гострої їжіАле це не означає, що харчування має складатися з одних каш і рідких супів. Їжа має бути максимально різноманітною та смачною. Якщо діагноз хворого не передбачає суворої дієти, тобто пацієнт може практично все.

Не намагайтеся вкласти всі необхідні калорії в два-три їди. Зробіть вибір на користь дробового харчування, близько 6 разів на день, невеликі порції.