Скільки тримається температура під час отруєння у дорослого?

Протягом, як правило, 12-24 годин знижується до норми температура, інші симптоми зникають до кінця першої-третьої доби.

Температура при харчовому отруєнні зазвичай піднімається до 38 градусівОднак, залежно від причини захворювання може відрізнятися. Наприклад, при отруєнні ботулотоксином та розвитку ботулізму, лихоманка і зовсім відсутня.

Рясне питво протягом усього періоду хвороби (рекомендується додавати у воду невелику кількість кухонної солі (1 ч. ложку на 1 літр води), харчової соди (1 ч. ложку на 1 літр води) та цукру (2 ст. ложки на 1 літр води), також можна використовувати спеціальні сухі суміші для регідратації (наприклад, Регідрон).

У більшості випадків ознаки харчової інтоксикації проходять протягом 1-10 днів, але в деяких випадках може бути більше. Симптоми норовірусної інфекції виявляються протягом 12-48 годин після зараження. Зазвичай вони припиняються за кілька днів.