У чому полягає мієлін?

Ця речовина міститься в яйцях, печінці та сої. Овочі, такі як капуста, броколі та цвітна капуста, також покращують пам'ять.2 лют. 2023р.

Вітамін B12 (ціанокобаламін) має важливе значення для нервової системи, оскільки бере участь у біохімічних процесах, що забезпечують утворення мієлінової оболонки. Також вітамін B12 переводить фолієву кислоту на її активну форму.

Однак не існує способу відновити мієлінові оболонки нервових клітин та повернути їм функціональність. Потенціал для цього є — в осередках демієлінізації накопичуються попередники олігодендроцитів (клітин, які утворюють оболонки нейронів у центральній нервовій системі), проте ті не розвиваються.

Жирні кислоти, що містяться в лляній та соєвій олії, гарбузовому насінні, авокадо, рибі (лосось, форель, скумбрія, оселедець) допомагають мозку будувати мієлінові оболонки; жири покращують функціонування мозку, суглобів та серця, а їх низький вміст в організмі може бути пов'язаний із втратою пам'яті.