Як лікувати Пті?

Збудник розмножується у стравах, залишених після приготування за кімнатної температури. Токсин Bacillus cereus термостабілен, і повторне кип'ятіння його не руйнує. з недостатньо провареного м'яса, птиці та бобових. Захворювання зазвичай продовжується не більше доби та проходить без лікування.

При харчових токсикоінфекціях необхідно промивання шлунка, прийом ентеросорбентів, ферментів, пробіотиків, проведення оральної або парентеральної регідратації.

У зв'язку з тим, що в організмі присутній не мікроб, а тільки токсин, харчова токсикоінфекція – це захворювання, яке протікає дуже бурхливо, починається швидко, але швидко і закінчується. Принципова відмінність гострої кишкової інфекції полягає в тому, що викликати її може тільки мікроб, що потрапив в організм..