Як можна підвищити гемоглобін без м'яса?

Рівень гемоглобіну можна підняти і за допомогою наступних продуктів: висівки, пшенична каша, абрикоси, курага, гіркий шоколад, зелені яблука, зерновий хліб, буряк, бобові, мигдаль, гранати, сливовий сік, сливи, родзинки, горох, томатний сік, брюссельська капуста, капуста , арахісове масло, вівсянка, ананаси (у т.20 вер. 2023р.

Беріть до уваги інші продукти, що відрізняються високим вмістом заліза на 100 г. До них відносяться курячі та перепелині яйця (2,5 мг), інші ягоди, крім шипшини, – полуниця, горобина, кизил, а також халва (30 мг).

При легкому ступені залізодефіцитної анемії підвищення гемоглобіну в крові зазвичай достатньо дотримання дієти з включенням до раціону продуктів, що містять високий рівень заліза:

  • яловича, куряча, свиняча печінка;
  • яловичина, курятина, індичка;
  • яєчні жовтки;
  • риба;
  • вівсяна каша;
  • гречка;
  • морква, буряк, помідори;

ЯКІ ПРОДУКТИ ДОПОМОЖУТЬ ПІДВИЩИТИ РІВЕНЬ ГЕМОГЛОБИНА

  • Печінка Для нормалізації рівня гемоглобіну підійде будь-яка печінка – свиняча, яловича, куряча. …
  • Морська риба Це джерело гемового (тварини) заліза, яке засвоюється організмом з 30%-вою ефективністю. …
  • Червона та чорна ікра.
  • Яйця …
  • Гіркий шоколад …
  • Петрушка