Як отримати фенілаланін?

Фенілаланін у промислових масштабах одержують мікробіологічним способом. Можливий також хімічний синтез (синтез Ерленмейєра з бензальдегіду, синтез Штрекера із фенілацетальдегіду) з подальшим поділом рацемічної суміші за допомогою ферментів.

Продукти з високим вмістом L-фенілаланіну: дикий лосось, сардини, бекон, яловичина, печінка, мигдаль. Звичайно, можна використовувати харчові добавки для одержання цих амінокислот, але отримати дофамін за їх допомогою складно.

Натуральними джерелами фенілаланіну є м'ясо (свинина, баранина та яловичина), куряче м'ясо та яйця, ікра, риба та морепродукти, горіхи, мигдаль, арахіс, насіння соняшника соя та інші бобові, тверді сири, бринза, сир, молоко та молочні продукти, В яких він міститься у великих кількостях.

Джерелом фенілаланіну є всі білоксодержащіе продукти, починаючи від страв з м'яса та птиці і закінчуючи бобовими, грибами та горіхами.