Сніданок має становити 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%.. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.
Меню може виглядати так:
- На сніданок людина їсть вівсяну кашу та фрукти, п'є каву.
- На другий сніданок можна вжити галети, запиваючи їх соком.
- Першою стравою на обід можна приготувати овочевий суп. …
- На полудень рекомендується з'їсти фрукти у вигляді салату та йогурт.
- Вечеря – овочеве рагу, шинка, чай.
ГОЛОВНІ ПРИНЦИПИ ПРАВИЛЬНОГО ЖИВЛЕННЯ: після їди потрібно рухатися, а не лежати; останній прийом їжі повинен бути не пізніше ніж за 3-4 години до сну; щонайменше четверта частина вашого раціону повинна складатися з рослинної їжі (фрукти та овочі обов'язково повинні бути сирими);