Як правильно харчуватися?

Сніданок має становити 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%.. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.

10 принципів здорового живлення

  1. Контролюйте баланс калорій та обсяг з'їденого. …
  2. Харчуйте регулярно. …
  3. Слідкуйте за різноманітністю живлення. …
  4. Овочі та фрукти – щодня. …
  5. Обмежте цукор. …
  6. Не «пийте» калорії: сік, газовану воду, чай і каву з цукром. …
  7. Скажіть «НІ» напівфабрикатам, фаст-фуду, ковбасам, сосискам.

Складання плану живлення

  1. Складіть план із страв на тиждень. …
  2. Шукайте нові рецепти. …
  3. Намагайтеся їсти одну й ту саму страву не більше двох разів на тиждень. …
  4. Намагайтеся готувати такі страви, які можна їсти і наступного дня. …
  5. Вважайте калорії. …
  6. У вас завжди мають бути альтернативні варіанти.