Як правильно описати смак вина?

Вино зазвичай залишає у роті залишковий смак, який або солодкий, терпкий, гіркий, димчастий, або якесь поєднання з перерахованого вище. Коли мова заходить про якісне вино, післясмак є вирішальною характеристикою визначення якості.

Якщо вино кисле – кажіть, "кислотне". Якщо пахне тухлими яйцями — «із запахом сірководню». Якщо старими шкарпетками – «з ароматом мокрого картону». Бензином — це нормально для рислінгу, і якщо ви відчули цей запах, не лякайтеся, кажіть «тонкий бензольний аромат».

Для молодих вин характерні нотки свіжих фруктів та ягід: смородини, малини, ожини, суниці, сливи, персика, абрикоса, вишні, груші, яблука, цитрусових та ін. аромати сухофруктів – інжиру, родзинок, горіхів – властиві витриманим винам.