Як правильно пити каву, щоб не нашкодити шлунку?

В 1 чашці кави ємністю 200 мл міститься приблизно 100 мг кофеїну. Відносно безпечна доза. не більше 200-300 мг кофеїну на добу. Це максимум 2-3 чашки на день, краще вранці після сніданку або після ситного обіду.

4 чашки по 100 мл – безпечна щоденна доза для здорової людини. Рекомендовано не перевищувати добову дозу 400 мл. Не пийте кава натще. Оптимальний час – відразу після їжі або через годину-півтори.

Запам'ятайте: будь-яка кава протипоказана при гастриті з підвищеною та нормальною кислотністю, ГЕРХ (гастроезофагеальної рефлюксної хвороби), виразковій хворобі. При гастриті зі зниженою кислотністю допускається вживання неміцної натуральної кави.

Експерт не рекомендує вживати каву вранці і вважає, що найкращий час для цього напою. між основними прийомами їжі. Причому з певним інтервалом: за півгодини до їди або за годину після.