Процес виробництва горілки включає приготування виправленої води, змішування ректифікованого або дистильованого етилового спирту з харчової сировини з виправленою водою, обробку водно-спиртового розчину активованим вугіллям або модифікованим крохмалем, його фільтрування, внесення інгредієнтів, якщо вони …
Але, незважаючи на всю різноманітність смаків, до складу будь-якої горілки, як правило, входить лише три основні компоненти: спирт, вода та добавки, а технологія виробництва єдина більшість марок.
Традиційно харчовий етиловий спирт у промислових умовах одержують із зерна, цукробурякової маласи (відходів цукрового виробництва), цукрових буряків та картоплі. Етиловий спирт ділиться на харчовий етиловий спирт та на технічний етиловий спирт.
Як виробляють горілку
- Підготовка м'якої води. Її не можна кип'ятити або нагрівати, тому що вона стає жорсткою. …
- Приготування спирту та його подальше очищення. …
- З'єднання води та спирту. …
- Фільтрування. …
- Очищення від небажаних та шкідливих компонентів. …
- Відстоювання спиртової суміші. …
- Розлив по тарі та запечатування.