Сіль нашому організму необхідна, щоб підтримувати водний баланс, тому чим більше її накопичується в організмі, тим більше скупчення води в ньому. Усі соляні відкладення проходять через внутрішні органи, а виводять їх печінка, нирки, кишечник та шкіра.
Є список продуктів, які знижують зміст солі у тканинах та сприяють її виведенню:
- овочі;
- фрукти;
- зелений чай;
- рослинна олія;
- всі види горіхів;
- бобові;
- морепродуктів.
Спориш, хвощ, брусниця, мучниця– мають сечогінну властивість, сприяють виведенню піску та солей з організму. Морква, петрушка, кукурудзяні приймочки, трава золотарника знімають запалення нирок та сечовивідних шляхів. Стальник, лопух, морква, кріп надають знеболювальну та протиінфекційну дії.