Американські дослідники дійшли висновку, що запечена риба добре позначається на здоров'ї мозку. При цьому не грає ролі кількість жирних кислот, що містяться в рибі омега-3. … Низька кількість ртуті та багато омега-3 міститься у наступних видах риби:
- скумбрія атлантична,
- сардини,
- лосось,
- форель
Не секрет, що жирні сорти риби (такі як скумбрія, лосось, сардина, тунець) – корисні для здоров'я, оскільки містять багато вітамінів та корисних мікроелементів, у тому числі поліненасичених жирних кислот. Останні необхідні та корисні для роботи мозку.
Рекомендується 2-3 рази на тиждень їсти рибу. Лікар-дієтолог Олександра Разаренова пояснила, як часто для здоров'я варто вживати рибу. За словами фахівця, риба містить у собі омега-3 жирні кислоти, вітаміни D, А, Е, вітаміни групи В, селен, магній, натрій, калій та фосфор.