Які антиоксиданти фрукти?

Найбільша кількість антиоксидантів міститься в ягодах: чорниці, ожині, журавлини, малині та чорносливі. Якщо говорити про овочі, то це буряк, артишоки, спаржа, броколі, червона капуста, цибуля і солодкий перець. Також чудовими джерелами антиоксидантів є чай, червоне вино та гіркий шоколад.

Чорниця Низькокалорійне перекушування та добавка до улюблених страв, в чорниці міститься до 9,2 ммоль антиоксидантів. Вчені навіть припускають, що ця ягода – рекордсмен за вмістом антиоксидантів серед усіх фруктів та овочів.

вітамін С Найбільш потужним та знаменитим з усіх антиоксидантів є вітамін С. Він відноситься до антиоксидантів водорозчинних. Його роль захищатиме від руйнівного впливу вільних радикалів біологічно активні речовини, що відповідають за омолодження організму.

Риба та морепродукти, квасоля та горіхи, виноград, обліпиха, чорниця та горобина, в тому числі і чорноплідна, петрушка та селера, редис, морква, шпинат, баклажани, капуста, різні крупи – Все це джерело природних антиоксидантів.