Які овочі впливають на згадку?

У помідорах містяться потужний антиоксидант лікопін та холін, які знімають стрес та покращують пам'ять. Тому помідори — це ті самі продукти, корисні для пам'яті.

Зелені листяні овочі. Листова зелень, така як капуста, шпинат та брокколі, багата на корисні для мозку поживними речовинами, такими як вітамін К, лютеїн, фолієва кислота і бета-каротин. Дослідження показують, що ці рослинні продукти можуть допомогти уповільнити зниження когнітивних здібностей.

Лосось, тунець, сардини, тріска, креветки, устриці, кальмари – багаті джерела омега-3 жирних кислот, які входять до складу клітинних мембран і допомагають відновлювати клітини мозку, а інформації засвоюватися.

Прості поради для покращення пам'яті

  • Використовуйте методи мнемоніки. …
  • Усвідомлено контролюйте процес запам'ятовування. …
  • Знайдіть мотивацію. …
  • Звертайтеся до асоціацій (метод Цицерону). …
  • Вивчайте іноземні мови – це розвиває асоціативне мислення.
  • Запам'ятовуйте номери телефонів, для початку – важливих та близьких для вас людей.