Це – кефір, квашена капуста, овочі (артишоки, буряк, брокколі), фрукти, горіхи, солоні огірки, квасоля, куркума та імбир, яловичина, печінка, устриці, уточнюють «Известия» Раніше вчені назвали небезпечну для здоров'я кількість кухлів кави.5 січ. 2023р.
8 продуктів, що викликають тривогу та занепокоєння
- Фруктові соки
- Кофеїн
- Глютен
- Алкоголь
- Молочні продукти
- Натрій
- Рафінований цукор
- Оброблені продукти
Людям, які страждають від панічних атак, рекомендується переглянути раціон і суттєво знизити або повністю виключити продукти, що стимулюють нервову систему:
- чорний чай;
- кава;
- спеції, особливо червоний та чорний перець;
- спиртні напої.
Вітаміни групи B та магній надають на системи організму розслаблюючу дію, і їх недолік посилює тривогу та реакцію на стрес. Крім того, прогестерон стимулює вироблення організмом «природного заспокійливого» (гамма-аміномасляної кислоти, ГАМК).