Які продукти викликають на сполох?

Це – кефір, квашена капуста, овочі (артишоки, буряк, брокколі), фрукти, горіхи, солоні огірки, квасоля, куркума та імбир, яловичина, печінка, устриці, уточнюють «Известия» Раніше вчені назвали небезпечну для здоров'я кількість кухлів кави.5 січ. 2023р.

8 продуктів, що викликають тривогу та занепокоєння

  • Фруктові соки
  • Кофеїн
  • Глютен
  • Алкоголь
  • Молочні продукти
  • Натрій
  • Рафінований цукор
  • Оброблені продукти

Людям, які страждають від панічних атак, рекомендується переглянути раціон і суттєво знизити або повністю виключити продукти, що стимулюють нервову систему:

  • чорний чай;
  • кава;
  • спеції, особливо червоний та чорний перець;
  • спиртні напої.

Вітаміни групи B та магній надають на системи організму розслаблюючу дію, і їх недолік посилює тривогу та реакцію на стрес. Крім того, прогестерон стимулює вироблення організмом «природного заспокійливого» (гамма-аміномасляної кислоти, ГАМК).