Процес виробництва горілки включає приготування виправленої води, змішування ректифікованого або дистильованого етилового спирту з харчової сировини з виправленою водою, обробку водно-спиртового розчину активованим вугіллям або модифікованим крохмалем, його фільтрування, внесення інгредієнтів, якщо вони …
Як виробляють горілку
- Підготовка м'якої води. Її не можна кип'ятити або нагрівати, тому що вона стає жорсткою. …
- Приготування спирту та його подальше очищення. …
- З'єднання води та спирту. …
- Фільтрування. …
- Очищення від небажаних та шкідливих компонентів. …
- Відстоювання спиртової суміші. …
- Розлив по тарі та запечатування.
Технологія виробництва горілки на заводі включає основні етапи, за кожним з яких ретельно стежать та контролюють:
- Підготовка та очищення води. …
- Отримання спирту та подальше очищення.
- Сортувальний процес. …
- Очищення одержаної суміші.
- Фільтрування від шкідливих домішок. …
- асиміляція.
С2Н5ОН 40% + H2O 60% саме так виглядає хімічна формула еталонної горілки. Традиційне співвідношення спирту та води – результат досвіду та деяких чиновницьких погоджень. Спочатку, до винаходу спиртометрів, міцність напою вимірювали відпалом.