Ром (найменш небезпечний). Незважаючи на те, що цей напій у рейтингу найнешкідливіший, це не робить його корисним. Але головний плюс рому – мінімальна ймовірність отруєння. За рахунок вмісту цинку, калію та фосфору вплив етанолу на печінку не такий агресивний.
За категорією алкогольних напоїв найбезпечнішими є саме міцні алкогольні напої. горілка, коньяк. З вини – червоне сухе. Доза десь у 100 грамів, вважається, не викликає якихось проблем. Пиво – найшкідливіший алкогольний напій за спектром побічних ефектів.
- Розраховуйте дозу
- Вибирайте лише якісний алкоголь
- Після кожної порції алкоголю випивайте склянку води без газу
- Не змішуйте напої
- Слідкуйте за тим, що їсте
- Перестаньте питищонайменше за 3 години до сну
Основний токсичний вплив на печінка надають чистий алкоголь (етанол), а додаткове – різні домішки, які у спиртних напоях (особливо у червоних винах, самогоні).