Який алкоголь роблять із цукру?

Кашаса (порт. cachaça) – міцний алкогольний напій, одержуваний шляхом дистиляції чистого екстракту цукрової тростини (перегонка цукрового очерету, що забродив соку).

Жженка – Напій типу пуншу, готується з алкоголю, фруктів і паленого цукру шляхом плавлення.

Співвідношення цукор/спирт у різних сортах вин кількість цукру у сухому вині мінімально – менше 0,3% цукру при 9-11% спирту; зміст цукру у напівсухому вині 0,5-3%, алкоголю – 9-11%; у напівсолодкому світлому вині цукру стільки ж, скільки та в червоному: 3-8%, спирту 9-13%;

Щоб приготувати алкогольний напій, достатньо взяти рідину, що містить цукор, додати дріжджі та почекати. Дріжджі поглинатимуть цукор, і у процесі почнуть вироблятися спирт та вуглекислий газ. За кілька тижнів ви отримаєте ферментований напій, готовий до вживання.