Який орган страждає від солодкого?

Справа в тому, що цукор складається з двох компонентів: глюкози та фруктози. Якщо у засвоєнні глюкози беруть участь кілька органів, то фруктоза засвоюється лише печінкою. Цукор у надлишку підвищує навантаження на печінку і заважає їй виконувати свою работу.26 сент. 2023р.

Такі продукти швидко втамовують голод, але так само швидко його викликають. Шкода від солодкого проявляється у негативному впливі на стані зубівоскільки цукор є джерелом їжі для бактерій і сприяє їх швидкому розмноженню, що призводить до руйнування зубної емалі, і згодом до утворення карієсу.

Центр насичення в мозку (перебуває у гіпоталамусі) тісно пов'язані з рівнем глюкози у крові — коли глюкоза падає, виникає відчуття голоду. А в кишечнику перші споживачі цукрів – бактерії, що там живуть. Коли їм не вистачає глюкози, вони нам кажуть: З'їж солодкого.

При взаємодії протеїнів та цукрів утворюється велика кількість шлаків та токсинів, накопичення яких призводить до передчасного старіння. організму. Підвищення рівня глюкози у крові руйнує насамперед основний білок зв'язок і м'язів – колаген. Шкіра втрачає пружність та еластичність, виглядає тьмяною та сухою.