Продукти для печінки
Овочі та фрукти | огірки, помідори, солодкий перець, морква, буряк, селера, зелень, абрикоси, яблука | у сирому, печеному чи вареному вигляді |
---|---|---|
Яйця | варені або омлет | |
Хліб | житній, пшеничний | підсохлий |
Печиво сухе | ||
Оливкова олія | у невеликій кількості |
Продуктами, що відновлюють клітини печінки, є овочі, зелень, фрукти, ягоди, риба, нежирне м'ясо, нежирні молочні продукти, бобові, горіхи та рослинні олії, наприклад оливкова олія.
Дуже добре допомагають відновити функції печінки, але перевагу потрібно віддавати сиру, йогурту, кисляку, кефіру та іншим кисломолочним продуктам з низьким вмістом жиру. Нульової жирності теж слід уникати. Овочі. У раціоні обов'язково повинні бути свіжі або варені, тушковані, запечені овочі.