Звідки родом соя?

Священний овоч китайців Соя родом із Мунчжурія, східний Китай. Соя вперше була згадана у 2800 році до н.

Лідерами з виробництва сої є Бразилія, США та Аргентина, куди припадає 81% світового виробництва. За прогнозами аналітиків USDA цього ресурсу в 2023/21 МР виробництво сої досягне 362,8 млн т.

Соя багата на важливі поживні речовини. У 100 г цього продукту міститься 385 ккал, що робить сою дуже поживний. Але окрім енергії вона здатна наситити ваш організм такими важливими мікро- та макронутрієнтами, як вітамін К, вітаміни групи B, залізо, магній, фосфор, цинк, марганець та мідь, вітамін Е.

Горох менше ніж соя, Вимогливий до кислотності грунтів, може вирощуватися на різних типах грунтів (крім дуже легких піщаних або солонцюватих). Порівняно з соєю, горох менш вимогливий і до рівня мінерального харчування і зазвичай при його вирощуванні можна обмежитись лише внесенням фосфорних добрив.