Чому болить голова після келиха вина?

Це – тірамін і таніни, що містяться у вині. Тирамін – амінокислота, органічна речовина з групи біогенних амінів. Фізіологічно активний, має судинозвужувальну дію, підвищує кров'яний тиск, токсичний.19 жовт. 2023р.

Головний біль може відвідати вас, навіть якщо вип'єте лише один келих. Найчастіше це трапляється, коли п'єте напівсолодке. У ньому міститься сірка, що використовується як консервант. Саме вона здатна викликати таку реакцію.

Після вживання алкоголю рекомендується пити морси, компоти, а також корисний відвар імбиру. Він розріджує кров, має заспокійливий ефект, здатний швидко нормалізувати роботу судин, тому головний біль, у міру прийому напою, поступово проходить.

Алкоголь може викликати розширення судин голови, не випадково у багатьох червоніє обличчя, це спричиняє розвиток головного болю.. Цьому сприяє підвищення артеріального тиску при вживанні алкоголю. Крім того, у деяких винах міститься гістамін, який може бути провокатором нападу мігрені.