Чому болить голова від шоколаду?

Глутамат. Підсилювач смаку глутамат, який часто використовується в азіатських стравах, викликає у чутливих людей, окрім головного болю, оніміння шкіри обличчя або ригідність потиличних м'язів, біль у животі, сором у грудях, високий кров'яний тиск, серцебиття. Це явище відоме як синдром China Restaurant.

Вони активують бактерії, що живуть у ротовій порожнині, які і призводять до болю., з'ясували вчені із США. Причиною головного болю та мігрені може стати вживання таких продуктів, як ковбаса чи шоколад. Вони активують бактерії, що живуть у ротовій порожнині, які і призводять до болю, з'ясували вчені зі США.

Один із найпотужніших тригерів мігрені. По-перше, він провокує гіпоглікемію через вміст цукру та какао-бобів. По-друге, шоколад містить кофеїн – ще один сильний тригер мігрені. А по-третє, до його складу входить фінілетиламін, який, будучи аміном, викликає звуження судин та, як наслідок, головний біль.

Коли цукор вилучено з харчування, швидке зниження впливу дофаміну в мозку, ймовірно, втручається в нормальне функціонування нейронних шляхів – і це пояснюється виникнення неприємних симптомів.