Якщо випити пива, а потім запитати міцним алкоголем, вуглекислий газ, що міститься в пиві, багаторазово збільшить швидкість всмоктування алкоголю в кров, через що хміль дуже швидко вдарить у голову. Відзначимо, що цей ефект настане, якщо змішати горілку (ром, коньяк і т. д.) з мінералкою, квасом або колою.5 сент. 2023р.
Продукти, які категорично не можна змішувати з алкоголем
- Стиглі грона винограду.
- Жирна та смажена їжа.
- Гриби …
- Кава …
- Мариновані помідори та огірки, а також торти та шоколад.
- Солодкі газовані напої
Пиво дуже злий напій, особливо крафтове. Якщо випивається міцний алкоголь, а потім пиво — похмілля буде обов'язково. Інший момент – це кількість цукру в напої: чим його більше, тим важче вранці, тому що відбувається згущення крові та розпад шкідливих речовин в організмі. Цукор посилює цей ефект.
Відмінно поєднуються:
- Міцний алкоголь і темне пиво:
- Коричевий ель та коньяк;
- Портер та джин;
- Молочний стаут та мескаль.