Сіль утримується в тілі людини 12-24 години, якщо її кількість у надлишку. Після того, як вона частково виведеться, потрібно наполовину зменшити мінімальну дозу її добового споживання, як правило, це 1500 мг, поки організм не позбудеться зайвої солі.
Є список продуктів, які знижують зміст солі у тканинах та сприяють її виведенню:
- овочі;
- фрукти;
- зелений чай;
- рослинна олія;
- всі види горіхів;
- бобові;
- морепродуктів.
Спориш, хвощ, брусниця, мучниця– мають сечогінну властивість, сприяють виведенню піску та солей з організму. Морква, петрушка, кукурудзяні приймочки, трава золотарника знімають запалення нирок та сечовивідних шляхів. Стальник, лопух, морква, кріп надають знеболювальну та протиінфекційну дії.