Що добре виводить солі з організму?

Сіль утримується в тілі людини 12-24 години, якщо її кількість у надлишку. Після того, як вона частково виведеться, потрібно наполовину зменшити мінімальну дозу її добового споживання, як правило, це 1500 мг, поки організм не позбудеться зайвої солі.

Є список продуктів, які знижують зміст солі у тканинах та сприяють її виведенню:

  • овочі;
  • фрукти;
  • зелений чай;
  • рослинна олія;
  • всі види горіхів;
  • бобові;
  • морепродуктів.

Спориш, хвощ, брусниця, мучниця– мають сечогінну властивість, сприяють виведенню піску та солей з організму. Морква, петрушка, кукурудзяні приймочки, трава золотарника знімають запалення нирок та сечовивідних шляхів. Стальник, лопух, морква, кріп надають знеболювальну та протиінфекційну дії.