Що їдять люди на безглютеновій дієті?

Її суть полягає у відмові від усіх продуктів, що містять клейковину. Як крупи потрібно використовувати рис, гречку, пшоно, овес з позначкою глютен фрі, кіноа, стежити, щоб у супах не було заборонених злакових, вживати безглютенові макарони і хліб. Дозволяються овочі, фрукти та ягоди у будь-якому виде.11 лют. 2023р.

До нетоксичних злакових відносяться рис, гречка, пшоно та кукурудза. Безглютенова їжа також включає бобові, горіхи, молоко та молочні продукти, м'ясо, рибу, фрукти та овочі. Ви можете включити в харчування безглютенові солодощі, макаронні та хлібобулочні вироби. Намагайтеся купувати продукти з позначкою без глютену.

Серед рецептів без глютену вибирайте вегетаріанські супи, м'ясні бульйони; відварені каші з рису, кукурудзи, гречки; натуральні кисломолочні продукти; салати та морепродукти; свіжі, відварені чи запечені овочі; яйця круто та парові омлети; відварене, тушковане або запечене м'ясо; страви з свіжих ягід і фруктів.

Безглютенова дієта: продукти, які НЕ МОЖНА є:

  • Білий хліб
  • Манна каша
  • Борошняні вироби
  • М'ясо, птах, риба в паніровці (див. пункт «білий хліб»)
  • Майонез
  • Вівсяні пластівці (на жаль…)
  • Ковбаси та копченості
  • Більшість солодощів