Апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути багаті на флавоноїди. Ці з'єднання покращують здатність до навчання та зміцнюють пам'ять. Флавоноїди здатні захистити нервові клітини від ушкоджень, мінімізуючи зниження розумової активності.10 Грудня. 2023р.
Їжа для розуму – 10 продуктів, що покращують пам'ять та роботу мозку
- Жирні сорти риби.
- Ягоди чорниці та лохини.
- Хліб із борошна грубого помелу.
- Какао та чорний шоколад.
- Помідори.
- Брокколі …
- Насіння гарбуза.
- Шавлія
В тому числі:
- Фрукти та ягоди: ананаси, абрикоси, обліпиха, чорниця, мандарини.
- Овочі та зелень: броколі, часник, селера, петрушка, хрін.
- Крупи та злаки: гречка, бурий рис.
- Рослинні олії та горіхи: мигдаль, волоський горіх, лляна олія.
- Лосось Вся жирна риба, включаючи лосося, має у складі велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. …
- Гарбузове насіння Гарбузове насіння містить цинк, корисні жирні кислоти, магній, вітаміни А і Е.
- Гіркий шоколад …
- Грецькі горіхи …
- Брокколі