Жирні сорти риби та морепродукти Лосось, тунець, сардини, тріска, креветки, устриці, кальмари – багаті джерела омега-3 жирних кислот, які входять до складу клітинних мембран і допомагають відновлювати клітини мозку, а інформації – засвоюватися.10 Грудня. 2023р.
Їжа для розуму – 10 продуктів, що покращують пам'ять та роботу мозку
- Жирні сорти риби.
- Ягоди чорниці та лохини.
- Хліб із борошна грубого помелу.
- Какао та чорний шоколад.
- Помідори.
- Брокколі …
- Насіння гарбуза.
- Шавлія
Що ще допоможе все згадати – давайте мозку завдання. Навчайте мови, грайте в шахи, навчайте вірші напам'ять. Не тримайте голову порожній, це погіршує пам'ять; – більше часу проводьте на свіжому повітрі.
- Лосось Вся жирна риба, включаючи лосося, має у складі велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. …
- Гарбузове насіння Гарбузове насіння містить цинк, корисні жирні кислоти, магній, вітаміни А і Е.
- Гіркий шоколад …
- Грецькі горіхи …
- Брокколі