Що їсти, щоб запам'ятовувати?

Щоб покращити пам'ять, достатньо додати до щоденного раціону кілька продуктів. Так, на думку дієтологів, регулярне вживання горіхів – арахісу, фундуку, мигдалю, кешью, бразильського та волоського – дозволяє легше запам'ятовувати великі обсяги інформації та покращує роботу мозга.12 квіт. 2023р.

Їжа для розуму – 10 продуктів, що покращують пам'ять і роботу мозку

  • Жирні сорти риби.
  • Ягоди чорниці та лохини.
  • Хліб із борошна грубого помелу.
  • Какао та чорний шоколад.
  • Помідори.
  • Брокколі …
  • Насіння гарбуза.
  • Шавлія

Групи засобів для покращення роботи мозку

  • Пірацетам був першим у світі ноотропом. Його розробили ще 1963 року як заміну психостимуляторам, яка виграє за рахунок відсутності побічних ефектів. …
  • Нейропротектори (Бетагістин та ін) іноді ототожнюють з ноотропами, але між ними є Відмінність. …
  • Гліцин
  • Кавінтон
  • Семакс

Прості поради для покращення пам'яті

  • Використовуйте методи мнемоніки. …
  • Усвідомлено контролюйте процес запам'ятовування. …
  • Знайдіть мотивацію. …
  • Звертайтеся до асоціацій (метод Цицерону). …
  • Вивчайте іноземні мови – це розвиває асоціативне мислення.
  • Запам'ятовуйте номери телефонів, для початку – важливих та близьких для вас людей.