Щоб покращити пам'ять, достатньо додати до щоденного раціону кілька продуктів. Так, на думку дієтологів, регулярне вживання горіхів – арахісу, фундуку, мигдалю, кешью, бразильського та волоського – дозволяє легше запам'ятовувати великі обсяги інформації та покращує роботу мозга.12 квіт. 2023р.
Їжа для розуму – 10 продуктів, що покращують пам'ять і роботу мозку
- Жирні сорти риби.
- Ягоди чорниці та лохини.
- Хліб із борошна грубого помелу.
- Какао та чорний шоколад.
- Помідори.
- Брокколі …
- Насіння гарбуза.
- Шавлія
Групи засобів для покращення роботи мозку
- Пірацетам був першим у світі ноотропом. Його розробили ще 1963 року як заміну психостимуляторам, яка виграє за рахунок відсутності побічних ефектів. …
- Нейропротектори (Бетагістин та ін) іноді ототожнюють з ноотропами, але між ними є Відмінність. …
- Гліцин
- Кавінтон
- Семакс
Прості поради для покращення пам'яті
- Використовуйте методи мнемоніки. …
- Усвідомлено контролюйте процес запам'ятовування. …
- Знайдіть мотивацію. …
- Звертайтеся до асоціацій (метод Цицерону). …
- Вивчайте іноземні мови – це розвиває асоціативне мислення.
- Запам'ятовуйте номери телефонів, для початку – важливих та близьких для вас людей.