Що краще з'їсти перед вживанням алкоголю?

Ваше завдання – не пити натще. Їжа в шлунку дещо уповільнить всмоктування алкоголю в кров, а отже, сп'яніння буде поступовим. Наголос варто зробити на білкові (наприклад, курячі яйця, грецький йогурт) продукти, банани, вівсянку, жирну рибу, макарони або рис.30 Грудня. 2023р.

Щільно поїсти Головне правило тих, хто хоче довго залишатися тверезим, не пити на голодний шлунок. Тому перед застіллям потрібно не просто перекусити, а як слід підкріпитися. Найкращий варіант – їжа, насичена вуглеводами, і солодкий чай: цукор сповільнить всмоктування алкоголю.

«Для профілактики алкогольної інтоксикації перед гулянням можна випити будь-який сорбент – "Ентеросгель", "Атоксил" або "Активоване вугілля". Це не позбавить наслідків повністю, але допоможе печінці легше перенести алкогольний удар», – каже санітарний лікар Микола Дубінін.

Корисно за деякий час до застілля випити сире яйце, пару ложок олії, міцний чай з лимоном, з'їсти гречану, вівсяну чи манну кашу, невелику кількість жирної їжі. Це сприятиме тому, що значно сповільниться всмоктування алкоголю в кров за рахунок обволікання органів плівкою.