Зазвичай нападу мігрені передує період так званої аури – нюхової (людини переслідує певний запах), зорової (перед очима танцюють блискучі точки, плями або блискавки), рухової (параліч, слабкість кінцівок, оніміння деяких ділянок тіла), мовної (слова звучать як у магнітофоні, що тягне). .
До продуктів-тригерів мігрені відносяться: ковбаси та сосиски; оселедець, ікра та копчена риба; м'ясо свинини, дичину, субпродукти (печінка, нирки, зоб, мізки); солоні та мариновані продукти та оцет; деякі сорти сиру (чеддер, «Брі» та ін.); продукти, Що містять дріжджі (особливо свіжий хліб); шоколад (молочний та гіркий); …
Що не можна при мігрені?
- Перепустка прийому їжі. …
- Прийом знеболюючих понад 3-4 дні. …
- Недолік чи надлишок сну можуть також викликати головний біль, у тому числі мігрень.
- Ігнорування болю може лише посилити хворобливі відчуття при мігрені.
- Надмірне вживання кави.
- Вживання червоного вина.