Що не можна під час стресу?

Не можна – заїдати стрес простими вуглеводами, чіпсами, фаст-фудами, сильногазованими напоями, кавою! Краще – фрукти, ягоди, цільнозернові, продукти, багаті на клітковину, погризти сиру моркву, селера, фісташки. Шоколад чорний (щонайменше 70%).

У період стресу, особливо затяжного, організму необхідно набагато більше нутрієнтів, ніж у спокійний час. Він включає "бойовий" режим адаптації, при якому синтезуються гормони стресу. Для цього з розмахом витрачаються білки, жири та вуглеводи, а також вітаміни та мінерали.

Продукти викликають стрес

  • Листя салату Салат містить безліч вітамінів, найнеобхідніші з яких A, B1, B2, B5, B9, C, E, H. …
  • Індюшина грудка.
  • Вівсянка …
  • Лосось …
  • Чорниця …
  • Фісташки …
  • Чорний шоколад