Не можна – заїдати стрес простими вуглеводами, чіпсами, фаст-фудами, сильногазованими напоями, кавою! Краще – фрукти, ягоди, цільнозернові, продукти, багаті на клітковину, погризти сиру моркву, селера, фісташки. Шоколад чорний (щонайменше 70%).
У період стресу, особливо затяжного, організму необхідно набагато більше нутрієнтів, ніж у спокійний час. Він включає "бойовий" режим адаптації, при якому синтезуються гормони стресу. Для цього з розмахом витрачаються білки, жири та вуглеводи, а також вітаміни та мінерали.
Продукти викликають стрес
- Листя салату Салат містить безліч вітамінів, найнеобхідніші з яких A, B1, B2, B5, B9, C, E, H. …
- Індюшина грудка.
- Вівсянка …
- Лосось …
- Чорниця …
- Фісташки …
- Чорний шоколад