Що п'ють на діжестив?

Дижестивом можуть служити лікери та бальзами, а також кріплені вина з насиченим смаком – херес, мадера, портвейн. Міцні напої використовуються тому, що смак тонких, легких вин не сприйматиметься після рясної трапези. Вважається також, що дижестив потрібно поєднувати з напоями, що вживалися за трапезою.

Класичні дижестиви Вирізняють кілька категорій напоїв, які зазвичай подають після їжі. Витриманий міцний алкоголь – бренді (коньяк, арманьяк), кальвадос, віскі, особливо шотландський скотч, граппа, шнапс. Кріплені вина – солодкий херес, портвейн, мадера, червоний вермут.

Діжестивом може виступити міцний алкоголь (граппа, віскі, кальвадос, вищезгадані коньяк або арманьяк та інші), лікери (тут уже можна запропонувати солодкі – кавовий Kahlua, цитрусовий Limoncello, вишневий Maraschino), кріплені вина (червоний вермут та портвейн), настоянки та біттери.

Що таке діжестив? Це "противагу" аперитиву, що подається перед їжею. Завдання дижестиву, який п'ють саме після їжі – закріпити післясмак, освіжити організм, завантажений обідом чи вечерею (Втім, щоби вжити діжестив, бар теж підійде).