борщі, щі, буряк, розсольник, молочні, овочеві та круп'яні супи на м'ясному, рибному бульйонах, відварі грибів та овочів; фруктові супи; м'ясні та рибні страви різного кулінарного приготування; сосиски, сардельки, варені ковбаси; молоко та молочні продукти в натуральному вигляді та у стравах.
Рекомендований раціон
- Хлібні вироби: житній та пшеничний хліб із борошна 1-го та 2-го сорту, печиво.
- Крупи та макаронні вироби: усі крупи, макаронні вироби та бобові.
- Молоко та молочні продукти: сир, сметана, молоко, кефір, сир.
- Супи: різні супи.
- М'ясо та м'ясні страви: нежирні сорти м'яса.
Хліб пшеничний та житній, борошняні вироби. Борщ, борщ, буряк, розсольник; молочні овочеві та круп'яні супи на м'ясному, рибному бульйонах, відварі грибів та овочів; фруктові. М'ясні та рибні страви різного кулінарного приготування; сосиски, сардельки, варені ковбаси.
Стіл №15 показаний при різних захворюваннях, які не потребують спеціальних лікувальних дієт. Він є фізіологічно повноцінне харчування з винятком важкоперетравлюваних та гострих продуктів. Його завдання – забезпечити хворому нормальне харчування за умов стаціонару.