Проковтнута їжа потрапляє в стравохід, який з'єднує між собою горлянку та шлунок. На стику стравоходу та шлунка розташовуються кільцеві м'язи. Це нижній сфінктер стравоходу, який відкривається при тиску проковтнутої їжі та пропускає її у шлунок.
Основні етапи травлення включають:
- механічну та часткову ферментну обробку їжі у ротовій порожнині;
- проковтування та транспортування харчової грудки стравоходом;
- шлункове перетравлення;
- тонко- та товстокишковий етапи процесу травлення;
- накопичення та подальшу евакуацію калових мас.
Спочатку їжа потрапляє в ротову порожнину, потім через горлянку та стравохід – у шлунок, а з нього – у кишечник..
Рот, або ротова порожнина із зубами, язиком та слинними залозами. Ковтка. Травник. Шлунок.Схожі