Як їжа проходить організмом людини?

Проковтнута їжа потрапляє в стравохід, який з'єднує між собою горлянку та шлунок. На стику стравоходу та шлунка розташовуються кільцеві м'язи. Це нижній сфінктер стравоходу, який відкривається при тиску проковтнутої їжі та пропускає її у шлунок.

Основні етапи травлення включають:

  • механічну та часткову ферментну обробку їжі у ротовій порожнині;
  • проковтування та транспортування харчової грудки стравоходом;
  • шлункове перетравлення;
  • тонко- та товстокишковий етапи процесу травлення;
  • накопичення та подальшу евакуацію калових мас.

Спочатку їжа потрапляє в ротову порожнину, потім через горлянку та стравохід – у шлунок, а з нього – у кишечник..

Рот, або ротова порожнина із зубами, язиком та слинними залозами. Ковтка. Травник. Шлунок.Схожі