Користь шампанського Наприклад, як червоне та біле вино, шампанське містить одні й ті самі антиоксиданти, які запобігають пошкодженню кровоносних судин, знижують рівень поганого холестерину та запобігають утворенню тромбів.. У свою чергу самі ці речовини знижують ризик серцевих захворювань та інсультів.
Відомо, що в кожній пляшці шампанського міститься близько чотирьох літрів вуглекислоти (такий обсяг зайняв би газ при атмосферному тиску). Поки пляшка закупорена, газ перебуває у розчиненому стані. Але як тільки пробка вилетіла, тиск падає, порушується динамічна рівновага, і газ вивільняється.
– Щоденне вживання шампанського здатне спровокувати зростання грибкової та дріжджової флори, посилити симптоми молочниці, – Запобігає генетик-метаболіст. — Цукор та дріжджі у складі шампанського можуть «підгодовувати» погані бактерії флори кишечника, тим самим посилюючи симптоми інтоксикації.