Як солодке впливає головний біль?

Коли цукор вилучено з харчування, швидке зниження впливу дофаміну в мозку, ймовірно, втручається у нормальне функціонування нейронних шляхів – і цим пояснюється виникнення неприємних симптомів.21 серп. 2023р.

Якщо причиною головного болю є зниження рівня глюкози у крові, то допоможе солодке. Але перевагу слід віддавати, звичайно, не цукеркам та тістечкам, а кориснішим джерелам вуглеводів. Дині та солодкі яблука завдяки високому вмісту моносахаридів швидко підвищать рівень глюкози в крові.

10 продуктів, викликають головний біль

  • Напої, що містять кофеїн – чай, кава, кола. …
  • Витримані сири – блакитний сир, бри, чеддер, англійський стилтон, фета, горгонзола, моцарелла, мюнстер, пармезан, швейцарський. …
  • Алкоголь – один із основних провокаційних факторів мігрені.

До продуктів-тригерів мігрені відносяться: ковбаси та сосиски; оселедець, ікра та копчена риба; м'ясо свинини, дичину, субпродукти (печінка, нирки, зоб, мізки); солоні та мариновані продукти та оцет; деякі сорти сиру (чеддер, «Брі» та ін.); продукти, що містять дріжджі (особливо свіжий хліб); шоколад (молочний та гіркий); …