Як з наукового називається сіль?

Поварена сіль, або харчова сіль (хлорид натрію, NaCl; використовуються також назви хлористий натрій, кам'яна сіль, «їдальня сіль» або просто «сіль») – харчовий продукт, що являє собою безбарвні кристали.

Солі – це хімічні сполуки із кристалічною структурою. Вони складаються з катіонів металів (або катіону амонію NH4+) та аніонів кислотних залишків. Наприклад, добре відомої кухонної солі, тобто хлориді натрію NaCl, катіоном є іон натрію Na +, а аніоном – іон хлориду Cl-.

Основні солі (гідроксосолі) – це продукти неповного заміщення гідроксильних груп у молекулах багатокислотних основ кислотними залишками. Наприклад: Zn(OH)Cl, Cu2(OH)2CO3.

В. Ломоносов у своїх Працях з хімії та фізики так описував поняття «сіль»: Назвою солей позначають тендітні тіла, які розчиняються у воді, причому вона залишається прозорою; вони не спалахують, якщо в чистому вигляді піддаються дії вогню.