морепродуктами чи рибою вважається одним із найнебезпечніших для життя. Справа в тому, що якщо з партії мідій або креветок ви з'їсте бодай одну зіпсовану, то відразу опинитеся в лікарні, попереджає генеральний директор фармацевтичної компанії GPC Pharmaceuticals Олексій Філіппов.6 серп. 2023р.
Найнебезпечніше – це отруєння токсинами, які виділяють ці бактерії. Токсини – це продукти життєдіяльності бактерій. Вони, потрапляючи в кров, викликають симптоми інтоксикації», — пояснювала Мизникова.
Харчове отруєння, харчова інтоксикація, харчова токсикоінфекція (ПТІ) – гостре захворювання, що виникає в результаті вживання їжі, обсемененной хвороботворними мікроорганізмами та (або) зараженої їх токсинами, або токсичними речовинами немікробної природи (загалом – контамінантами).
Ознаками харчового отруєння є:
- Нудота. Ознака, характерна для будь-якого харчового отруєння. …
- Підвищення температури тіла. Супроводжується тремором, ознобом, загальною слабкістю. …
- Ознаки загального нездужання. …
- Больовий синдром. …
- Рідкий випорожнення, іноді з кров'яними згустками.