Які фрукти не можна при мігрені?

Корисні продукти при мігрені Харчування людини, яка страждає на мігрені, повинно включати: бурий рис, гречку, вівсянку; сухофрукти; олії (оливкова, кукурудзяна олія, соняшникова олія); морську рибу; свіжі анчоуси; лляне насіння; зелені овочі (огірки, броколі); груші, зелені яблука, персики, вишню.

Вразливим хворим краще відмовлятися від продуктів, які вважалися небезпечними для хворих. Ці продукти містять тірамін і триптофан, які звужують судини та підвищують тиск. Тирамін багато в шоколаді, в сирах (пармезан, брі), в горіхах, в бобових.

До продуктів, які можуть спровокувати напад мігрені, належать червоне вино, пиво, темний шоколад, тверді сорти сиру, цитрусові, горіхи, продукти, що містять консерванти, фастфуд. Голод також може провокувати мігрень. Тому важливо їсти регулярно і збалансовано (наприклад, дотримуючись середземноморської дієти).