Який орган спричиняє апетит?

Апетит тісно пов'язаний із діяльністю харчового центру, переважно з його відділами в гіпоталамусі та корі великих півкуль головного мозку. Апетит визначається інформацією про умови харчування, надходження та засвоєння їжі, витрачання харчових запасів.

Перець, сіль, гірчиця, хрін, кріп, базилік, різні прянощі – Усі вони впливають на апетит, посилюючи його. Так що знайте міру з цими інгредієнтами, якщо не хочете переїсти. Сюди можна віднести і популярну харчову добавку – глутамат натрію. Вважається, що вона здатна підвищити апетит людини до 40%.

Грелін пов'язаний з підвищенням апетиту: перед їдою його концентрація найбільш висока, а після прийому вона найнижча. Ін'єкції греліну як людині, так і щуру збільшували їжу в залежності від дози: чим більше греліну вводилося, тим більше споживалося їжі.

Гіпоталамус: це заліза, розташована в центральній зоні основи мозку, відіграє найважливішу роль у регулюванні емоцій та багатьох інших функцій організму, таких як апетит, спрага та сон.