Що потрібно їсти, щоб поліпшити пам'ять?

Апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути багаті на флавоноїди. Ці з'єднання покращують здатність до навчання та зміцнюють пам'ять. Флавоноїди здатні захистити нервові клітини від ушкоджень, мінімізуючи зниження розумової активності.10 Грудня. 2023р.

Перед вами список з 7 вітамінів для покращення пам'яті та уваги:

  1. Вітамін Е Дослідження показали, що антиоксидантні властивості вітаміну Е допомагають захистити нервові клітини головного мозку від пошкоджень. …
  2. Вітамін B6. …
  3. Вітамін В12. …
  4. Вітамін В9. …
  5. Вітамін С …
  6. Вітамін D. …
  7. Вітамін B3.

Фрукти та ягоди: ананаси, абрикоси, обліпиха, чорниця, мандарини. Овочі та зелень: броколі, часник, селера, петрушка, хрін. Крупи та злаки: гречка, бурий рис. Рослинні олії та горіхи: мигдаль, волоський горіх, лляна олія.

Прості поради для покращення пам'яті

  1. Використовуйте методи мнемоніки. …
  2. Усвідомлено контролюйте процес запам'ятовування. …
  3. Знайдіть мотивацію. …
  4. Звертайтеся до асоціацій (метод Цицерону). …
  5. Вивчайте іноземні мови – це розвиває асоціативне мислення.
  6. Запам'ятовуйте номери телефонів, для початку – важливих та близьких для вас людей.