Що дієтологи рекомендують купити на обід в офіс та на виробництво:
- супи, гарніри для повноцінного насичення організму;
- овочеві салати з приправами та спеціями;
- омлет, яєчня із зеленню та сиром;
- круп'яні гарніри, приправлені соусами;
- тушкована з овочами риби та м'яса.
Що потрібно їсти на обід
- 30% займають складні вуглеводи: паста з твердих сортів пшениці, зерновий хліб та крупи, наприклад, кускус, дикий рис, булгур, перловка чи гречка.
- 30% йде на білки. Це тушковане, запечене чи відварене м'ясо, нежирна риба, морепродукти. …
- 40%, що залишилися на тарілці займає клітковина, то є овочі.
При обмірковуванні конкретних страв обіду, варто вибирати рецепти з наступних продуктів:
- свіжі ягоди, овочі, фрукти;
- свіжа зелень;
- круп'яні каші;
- макарони з твердих сортів пшениці (у невеликій кількості);
- картопля (у невеликій кількості);
- натуральні молочні та кисломолочні продукти;
- нежирна риба; морепродукти;