Який продукт збільшує ризик розвитку Альцгеймера?

Щоденне вживання скибочки бекону (25 г) підвищує ризик розвитку деменції на 44%. Вчені з'ясували, що щоденне вживання навіть однієї порції бекону майже на 50% збільшує ризик деменції.23 березня. 2023р.

Насамперед до таких продуктів відносять вершкове масло, сало, пальмова та кокосова олія, а також шоколад. Багато трансжирів і у фастфуді, шкідливих закусках, смажених продуктах, випічці.

м'ясо, пальмова та кокосова олії, насичені трансжирами фастфуд, смажені страви та закуски, покупна випічка, включаючи торти та печиво.

Жирна риба – Це лосось, скумбрія, тунець, тилапія, морський окунь, тріска. У такій рибі міститься велика кількість омега-3 жирних кислот, які корисні не тільки для мозку, а й для всього організму, у тому числі для профілактики хвороби Альцгеймера, зазначає дієтолог Христина Плотнікова.