Правила здорового харчування Їжа повинна включати 4 складові, необхідні організму: білки, жири, вуглеводи і харчові волокна. Пити більше води. Вибирати продукти з розумом. Є тільки тоді, коли відчувається голод.15 лип. 2023р.
Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові. Близько третини раціону повинні складати продукти-джерела білка: м'ясо, риба, птах, бобові. Крім цього, організму щодня необхідно отримувати 2-3 порції молочних продуктів та 2-3 ст.
10 принципів здорового живлення
- Контролюйте баланс калорій та обсяг з'їденого. …
- Харчуйте регулярно. …
- Слідкуйте за різноманітністю живлення. …
- Овочі та фрукти – щодня. …
- Обмежте цукор. …
- Не «пийте» калорії: сік, газовану воду, чай і каву з цукром. …
- Скажіть «НІ» напівфабрикатам, фаст-фуду, ковбасам, сосискам.
Отже, в основі раціону мають бути цільнозернові продукти, овочі, фрукти, ягоди, зелень, молочні та кисломолочні продукти, нежирні м'ясо та птиця, жирна риба, яйця, бобові, горіхи, насіння, олія.